Пореден на протести на земеделците и блокади на ключови места в

...
Пореден на протести на земеделците и блокади на ключови места в
Коментари Харесай

Пореден ден на протести: Земеделците отново блокират ключови места в страната

Пореден на митинги на земеделците  и блокади на основни места в страната.

Предстои нова среща на протестиращите аграрни производители  в Министерски съвет, откакто последната им не докара до мечтан резултат .

След три дни митинги, резултати съгласно земеделците няма. Разговорите им с премиера Денков и министъра на земеделието Вътев продължиха над 3 часа в сряда, само че приключиха без сключване на оферти от властта меморандум.

Има и разлики, и напрежение при обособените аграрни организации. Основното разграничение е по отношение на настояването за оставка на земеделския министър, което не се приема от някои организации и се дефинира като политическо.

Протестиращите земеделци желаят преразглеждане на " Зелената договорка " , отбрана на българското произвеждане, обезщетения на загубите от огромния ценови срив на пазара, подбуден от вноса на евтина земеделска продукция от Украйна.

От сектора не одобряват и предлагането земеделците да показват данъчните си заявления от Национална агенция за приходите, с цел да се ревизира дали са били на загуба. Така митингите на земеделците не престават.

В демонстрациите се включват разнообразни представители на бранша  - от производители на картофи и животновъди до пчелари и зърнопроизводители.

Ямбол:

Трите изхода за автомагистрала " Тракия " в региона ще бъдат блокирани от протестиращи аграрни производители. Това заяви Стоян Александров, член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и ръководител на районната организация.
 Българска телеграфна агенция
Между 10:00 и 15:00 часа ще бъде спряно придвижването в региона на пътните възли край селата Дражево, Кабиле и Веселиново. Пътят сред Ямбол и Сливен също ще остане затворен.

Преустановен ще е трафикът по интернационалния път от граничен пункт " Лесово " към пътен възел " Петолъчката ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и за да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР